همشهری آنلاین: رئیس موسسه پژوهش عالی سازمان تامین اجتماعی، پیشنهاد داد یک درصد از تولید شیرینی فروشی‌ها برای مبتلایان به دیابت اختصاص یابد.

غفاری

به گزارش مهر، دکتر شهرام غفاری، در نشست اقتصاد پیشگیری در دیابت گفت: با توجه به شعار سازمان جهاني‌بهداشت که مقابله با دیابت است، مجلس می‌تواند مصوبه ای داشته باشد تا صنف قنادی‌ها یک درصد از تولید خود را برای مبتلایان دیابت بپردازند.

وی افزود: درحقیقت شیرینی فروشی‌هایی که بطورمثال زولبیا و بامیه را کیلویی ۱۲ هزار تومان می‌فروشند می‌توانند یکصد تومان آن را به عنوان جریمه (sin tax) به نظام سلامت بپردازند و حتی بیمه‌ها می‌توانند پیش قدم شوند و این صنوف را شناسایی کنند.

غفاری خاطرنشان کرد: در حقیقت این پیشنهاد، تعریف کردن منابع جدیدی برای آنچه که مخاطر آمیز است ، به شمار می‌رود. برای خدمات پیشگیرانه باید منابع جدیدی در نظام سلامت تعریف کرد.

رئیس موسسه پژوهش عالی سازمان تامین اجتماعی با دشوار خواندن حفظ تعادل بین منابع عمومی نظام سلامت ، گفت: برای هزینه کرد منابع عمومی نظام سلامت باید شاخص‌هایی تعریف شود که مهم‌ترین شاخص آن نیز «هزینه اثربخش بودن خدمات» است اما باید به شاخص‌های دیگری مانند کالای عمومی نیز توجه کرد.

غفاری افزود: خواست مردم یکی از عوامل تعیین کننده در توزیع منابع سلامت به شمار می‌رود شاخص‌های هزینه کرد منابع عمومی نظام سلامت به سه گروه بهره وری و هزینه اثربخشی ، عدالت محوری و حیاتی بودن و معیارهای سیاسی تقسیم بندی می‌شوند.

وی ادامه داد: اغنیا در نظام سلامت بیشتر به درمان‌هایی مانند جراحی زیبایی و خدمات شخصی نیاز دارند در حالیکه در بخش فقرا آنان بیشتر نیاز به خدمات بهداشتی دارند و دولت باید بیشتر به بخش فقرا توجه داشته باشد و منابع سلامت را بیشتر در این بخش هزینه کند اما متاسفانه هزینه‌های سلامت ما بیشتر در بخش درمانی است.

رئیس موسسه پژوهش عالی سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: ۷۵ درصد هزینه‌هایی که برای درمان صرف می‌شود ، قابل پیشگیری هستند بنابراین منابع نظام سلامت با در نظر گرفتن شاخص‌هایی مانند هزینه اثربخشی می‌توانند به سمت پیشگیری سوق داده شوند.

غفاری افزود: با افزایش جمعیت ، هزینه‌های نظام سلامت تا ۲۰ درصد افزایش می‌یابد؛ پیش بینی می‌شود جهان در سال ۲۰۲۰ ، هفت و نیم بیلیون نفر جمعیت داشته باشد که ۸۴ درصد این جمعیت در کشورهایی شبیه ایران زندگی خواهند کرد و ۹۰ درصد بیماری‌ها در این کشورها اتفاق خواهد افتاد در حالی‌که بطورکلی ۱۲ درصد هزینه‌های سلامت در این کشورها است.

وی ادامه داد: منابع عمومی نظام سلامت باید افزایش یابد و برای هزینه آن اولویت‌بندی انجام شود تا جلوی رشد هزینه‌های سلامت را بگیریم ؛ اجرای طرح تحول سلامت هزینه‌های درمانی از جیب مردم را از ۶۰ درصد به کمتر از ۵۰ درصد کاهش داده است.

رئیس موسسه پژوهش عالی سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر هزینه منابع عمومی سلامت در خدمات پیشگیرانه تصریح کرد:البته محوریت ما در تصمیم گیری در حوزه پیشگیری باید هزینه اثربخش بودن پیشگیری باشد؛ واکسیناسیون و اصلاح سبک زندگی از انواع روش‌های پیشگیرانه هستند و برای اجرای هر کدام از این روش‌ها ابتدا باید اولویت‌ها شناسایی شده و یک برنامه کشوری برای اقدامات پیشگیرانه تعریف شود.

غفاری تاکید کرد: علاوه بر تعریف منابع جدید برای حوزه سلامت باید نیازها را اولویت بندی کرد و هزینه اثربخشی را مدنظر قرار داد.

کد خبر 340633

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha